Codzienność bez glutenu – czy gluten jest naprawdę złośliwy?

Czasami skorzystanie z porad dietetyka to najlepsze rozstrzygnięcie. Czemu? Bo na świecie pojawia się dużo mitów, jakie dotyczą jedzenia. Chociażby mit odnośnie do glutenu. Sporo osób uważa, że gluten jest szkodliwy. Oczywiście, jest – problem polega na tym, że tylko dla co niektórych ludzi. Artykuły mleczne też są wrogie dla alergików. W następstwie tego przed zmianami żywieniowymi trzeba zwrócić się po radę do dietetyka, który zaleca przeróżne testy i sprawdza, czy nie jesteśmy alergikami. Ludziom trudno jest wybrać się do specjalisty w dziedzinie odchudzania, albowiem nie chcą się potwierdzać że posiadają jakikolwiek problem. Sami selekcjonujemy dietę odchudzającą licząc na to, że nam się uda oraz, że szybko zdobędziemy ładną i szczupłą posturę. Jakkolwiek prawda bywa całkowicie inna i raz za razem nie udaje nam się. Dieta odchudzająca nie funkcjonuje bądź po prostu nie mamy siły na to, żeby wykorzystywać ją tak długo jak jest napisane w jej założeniach. Najogromniejszym błędem jest zastosowanie paru rodzajów diet, jedna po drugiej oraz przerywanie ich po niedługim czasie i powracanie do starych przyzwyczajeń żywieniowych. Dlaczego? Albowiem organizm rozpoczyna przyzwyczajać się do tego, że właściwa ilość jedzenia zostaje mu odebrana, nie daje mu się kalorii w takiej ilości jakby pożądał i rozpoczyna się chronić kiedy tylko jest ich mniej. Menu bez glutenu Ta obrona skutkuje dużym zwolnieniem metabolizmu, przez co to co spożyjemy będzie się odkładało w organizmie ludzkim, szczególnie, jeżeli niespodziewanie zjemy zbyt dużo. To fundamentalny błąd odchudzających się, porządniej w następstwie tego zacząć jedną długotrwałą dietę jednak nie zmieniać jej.
Zobacz filmik

Dodaj komentarz

Identyfikator *
E-mail *
Witryna internetowa